سایز بلاک

بلاک به تراکنش‌های بیت کوین‌ها گفته می‌شود. به دلیل سرعت پایین تراکنش‌های بیت کوین یکی از موضوعاتی که وجود دارد این است که سال‌های زیادی است که در این خصوص گفتگوهایی انجام می‌شود. این موضوع هدف اصلی منتقدان بیت کوین می‌باشد، لیکن دلیل این که سرعت تراکنش‌های بیت کوین تقریباً به بیشتر از 7 تراکنش بر ثانیه هم نمی‌رسد؟ از مهم‌ترین علت‌های آن سایز بلاک بیت کوین است که تلاش‌های زیادی برای افزایش آن صورت گرفته است. در ادامه قصد داریم شما را با این مفاهیم بیشتر آشنا کنیم.

بلاک چیست؟

اگر بخواهیم یک تعریفی از بلاک مطرح کنیم در ابتدا باید بدانید که بلاک یک فایلی است که شما در آن اطلاعات آخرین تراکنش‌های خود را بر روی شبکه بیت کوین به صورت همیشگی می‌توانید ثبت و ضبط نمایید. هر بلاک در واقع یک صفحه‌ای از دفتر کل است؛ که به صورت زنجیره‌وار در کنار یکدیگر در یک دفتر کل منتشر شده‌اند و  مشابه فضای بیت کوین عمل می‌کنند.

قبل از افزودن تراکنش‌ها به بلاک چین مانند یک بلاک جدید، از طریق استخراج کنندگان مورد تایید قرار می‌گیرند. سایز یک بلاک چین، به میزان تراکنش‌هایی بستگی دارد که روی هر بلاک قابل تایید است که ابعاد آن محدود است. در نهایت چنین سیستمی،که به بلاک‌هایی با اندازه‌های بزرگ نیاز دارد قدرت پردازشی بیشتری دارند و همچنین زمان استخراج آن‌ها نیز طولانی‌تر است. بلاک‌هایی که از آن محدودیت تعیین شده فراتر می‌روند با استفاده از شبکه رد می‌شوند.

سایز بلاک

در سال‌های آغازین پیدایش بیت کوین، به علت محدود بودن هر بلاک حداکثر 36 مگابایت از داده‌های تراکنش‌ها، مشخص شده بود، لذا در 14 جولای 2010، برای جلوگیری از ایجاد تهدید تراکنش‌های اسپم در شبکه و حملات DDOS، اندازه هر بلاک بیت کوین به یک مگابایت کاهش پیدا کرده است.

در همان دوران، مشکلاتی بر سر اندازه بلاک به وجود آمد و توسعه دهندگان اصلی شبکه بیت کوین نیز پیش بینی‌هایی در این راستا مطرح کردند. این پیش بینی به این شکل بود که گفتند ممکن است در آینده سایز بلاک‌ها، پاسخگوی تعداد تراکنش‌ها نباشد و بعد از انجام فرایند بیت کوین‌ها محدودیت‌هایی از قبیل یک مگابایتی را مطرح کردند که این محدودیت‌ها باید از یک مگابایت بیشتر باشد.

از وقتی که محدودیت یک مگابایتی برای هر بلاک مشخص شد، میزان تراکنش‌ها در هر ثانیه در شبکه بیت کوین پردازش می‌شود، که بین 2 تا 7 تراکنش در حال تغییر می‌باشد.

علت مهم بودن سایز بلاک بیت کوین

سایز بلاک بیت کوین در واقع به این معنا است که محدودیت در تعداد تراکنش‌هایی است که ارزهای دیجیتالی این امکان را دارند که به پردازش آن‌ها در واحد ثانیه است و به نحوی می‌توان آن را دلیلی بر محدودیت در مقیاس پذیری بیت کوین بدانید. با پر کردن بلاک‌ها، شبکه‌های بیت کوین پر ترافیک می‌شوند و کارمزد تراکنش‌ها نیز بسیار افزایش می‌یابد.

در اوایل سال 2013، معیار سایز متوسط بلاک بیت کوین 125 کیلوبایت بود و تا میانه‌های سال 2015، افزایش یافت و با گسترش کاربرد این نوع ارز دیجیتالی، حجم بلاک در مقایسه با سال 2013، به 240 درصد توسعه یافته است و به 425 کیلوبایت رسید. در این زمان بلاک‌ها نزدیک به یک مگابایتی، موجب شد که دغدغه‌های خود را در مورد پایین آمدن سرعت تراکنش‌ها در بیت کوین مطرح کنند که در نتیجه موجب افزایش روز افزون کارمزد تراکنش‌ها گردید.

همچنین میزان تاخیرها در پردازش تراکنش‌ها افزایش پیدا کرد، این موضوع موجب گردید که هدف و کاربردهای اولیه بیت کوین در حاشیه قرار بگیرد و بیشتر مشترکان جامعه بیت کوین بابت این مسئله نگران شدند که افزایش کارمزدها باعث بیرون رفتن پول‌های الکترونیکی که مانند یک ابزار داد و ستد شوند.
برای موفقیت لازم است بازار ارزهای دیجیتال را بیشتر بشناسید.

سایز بلاک

علت افزایش اندازه بلاک

در طول مدت‌ها است که توصیه‌های زیادی از سمت مشاوره بیت کوین به افراد مبتنی بر افزایش یافتن اندازه بلاک‌ها می‌باشد. زیرا با بالا رفتن اندازه بلاک کامرزها نیز کاهش می‌یابد. میزان تراکنش‌های پردازش شده در ثانیه نیز افزایش پیدا کرده است و این امکان را برای بیت کوین‌ها به وجود آورده است که بتواند با انواع روش‌های پرداخت به روز  و موثرتر، به رقابت بپردازید.

در ماه می‌سال 2015، با توجه به این که در این دوران به صورت متوسط تنها 30 الی 40 درصد بلاک بیت کوین پر بود، شخصی به نام گوین اندرسون که یکی از توسعه دهندگان مهم بیت کوین است، مطلبی را بیان کرد که در این دوران در خصوص مشکلات محدودیت سایز بلاک وجود داشت را افزایش داد. همچنین وی در خصوص “علت افزایش نهایت سایز بلاک الزامی است”، نوشته:

“اگر تعداد تراکنش‌هایی که در صف تایید در صرافی ارز دیجیتال هستند، خیلی زیاد شوند، در نهایت شبکه اشباع شده و عملاً کارایی نخواهد داشت. به نظر من اینطور نخواهد شد، چون در نهایت مردم به خاطر غیر قابل اتکا شدن تراکنش‌های بیت کوین، دیگر از آن استفاده نخواهند کرد.”

در روزهای پایانی همان ماه، اندرسون اطلاع داد که طبق بررسی‌ها و مطالعاتی که در خصوص Bitcoin XT، که مانند یک کلاینت جایگزین برای بیت کوین منتقل می‌کند، زیرا توافقی درباره افزایش اندازه بلاک‌ها مطرح نشده است. نسخه اولیه‌ی Bitcoin XT، در دسامبر سال 2014 توسط شخصی به نام “مایک هرن”، که وی از توسعه دهندگان بیت کوین و منتقدان سخت گیر سایز یک مگابایتی بلاک‌های بیت کوین، ارائه شده بود.

بعد از آن و در 4 ژوئن سال 2015، اندرسون به ماینرها و نودها پیشنهادی مطرح کرد که قادر هستند در مورد اندازه بلاک‌ها خودشان تصمیم بگیرند، زیرا یا این محدودیت برای همیشه ثابت می‌ماند یا این که کارمزدها افزایش پیدا می‌کند، تا زمانی که ماینرها به این باور رسیدند که ارز از دست می‌دهند و خودشان تصمیم بگیرند که حداکثر سایز بلاک را ارتقا دهند، یا محدودیت را با این تغییر دهند که ماینرها مطابق با اکثریت افراد پیش بروند، ماینر‌هایی که این مطالب برایشان اهمیتی ندارد اقدام به تولید بلاک‌هایی نموده‌اند که تغییر در اندازه متوسط آن‌ها وجود نداشته باشد.

در 12 ژوئن همان سال با یک طرحی از قبل، پیشنهاد شد که بلاک‌ها به میزان 8 مگابایت افزایش پیدا می‌کنند و این طرح به امضای استخرهای استخراج بزرگ کشور چین شامل BW و Btcchina، Antpool رسید.

در 22 ژوئن نیز اندرسون طرحی را به نام “طرح بهبود بیت کوین 101” را پیشنهاد کرد بر این مبنا که این طرح محدودیت ثابت یک مگابایتی با محدودیتی جایگزین می‌شود که با یک مبلغ قابل پیش بینی در مدت زمانی افزایش پیدا می‌کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *