تحلیل تکنیکال

روش‌های زیادی برای بالا بردن سود و کسب درآمد وجود دارد مانند خرید و فروش بیت کوین در صرافی ارز دیجیتال اما از دیگر روش‌ها، سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار است. سرمایه گذاری کردن در بورس به دو شیوه است سرمایه گذاری به صورت مستقیم و سرمایه گذاری به صورت غیر مستقیم می‌باشد.
در سرمایه گذاری مستقیم به این صورت عمل می‌کند که شخص سرمایه گذار بهتر است که سهام را خرید و فروش کند. اما در روش دوم یا سرمایه گذاری غیر مستقیم به این شکل عمل می‌کند که مانند صندوق‌های سرمایه گذاری و سبدگردانی اختصاصی می‌باشد.
این نوع از سرمایه گذاری برای افرادی مطلوب است که فرصت و علم کافی و لازم برای انجام معاملات به طور مستقیم در بازار بورس را ندارند. با ورود به بازار بورس و عضویت در این نوع از بازارها با داشتن اطلاعات و دانش کافی در این زمینه که مرتبط با بورس و سرمایه گذاری است در مجاورت دانش بورسی می‌توان موفقیت‌های چشمگیری در بورس به دست آورد.
دانش کافی باید همراه با تحلیل‌هایی که نیاز است و همچنین بررسی و ارزیابی بازار سهام و تحلیل تکنیکال که از مهم‌ترین و اساسی‌ترین روش‌های مورد استفاده فعالان بازار بورس است که می‌توانند با آگاهی و انتخاب مناسب گزینه‌های سرمایه گذاری در بورس را انجام دهند.

تحلیل تکنیکال چیست؟

اگر بخواهیم که تعریفی در خصوص تحلیل تکنیکال داشته باشیم باید بگوییم که یک نمونه از نمودار‌ها و اطلاعاتی است که در خصوص قیمت، تکنیک‌ها و ابزارهای مورد نیاز و همچنین حجم برای ارزیابی شرایط کلی بازار و سهام متنوع و کاربردهای تحلیل تکنیکال می‌پردازد.

تحلیل تکنیکال یک استراتژی معاملاتی است که سرمایه گذاری‌ها و فرصت‌های معامله را با تجزیه و تحلیل بر اساس آمارهای موجود مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌دهد از جمله تحرکات قیمتی و میزان معاملات مورد استفاده قرار می‌دهد.

تجزیه و تحلیل تکنیکال قادر است که بر روی هر نوع اوراق بهاداری که دارای پیشینه معاملاتی است به کار رود. این موارد از قبیل سهم، کالا، اتی و دیگر اوراق بهادار باشند. لیکن این نوع از ابزارها برای تحلیل سهام مورد معامله در بازار بورس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در طول سال‌هایی که پشت سر نهاده شده است با روی کار آمدن تحلیل تکنیکال در حال حاضر هزاران فرم و تکنیک به کار رفته شده است که در تحلیل تکنیکال توسعه یافته است. تحلیلگران و محققان تکنیکال بیشتر این نوع از الگوها و روش‌ها را با هم ادغام می‌کنند تا به یک استراتژی مطلوب معاملاتی دست پیدا کنند و با استفاده از این استراتژی خود اقدام به خرید و فروش سهام بپردازنند.

تحلیل تکنیکال

نظریه‌های اصلی و مهم در خصوص تحلیل تکنیکال

یکی از تحلیلگران بازار بورس به نام چارلز داو فرضیه‌ای که در تحلیل تکنیکال دارد در خصوص قیمت است. در واقع تحلیل تکنیکال بر تحلیل آماری نوسانات قیمت پایبند است و سعی می‌کند تا با دیدن الگوها و فرایندهای قیمتی گذشته و الان، فرایند قیمت آینده را حدس بزند. چارلز به این موضوع اعتقاد دارد که در بازار فعال و پویا عواملی که بر قیمت سهام تاثیر می‌گذارند تعیین شده است که در هر نقطه از زمان قیمت تمامی اطلاعات مورد نیاز معامله گران در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد با وجود این که ممکن است این فرضیه در حالت کلی کاملا ًصحیح باشد اما امکان تغییر قیمت سهم در کوتاه‌ترین مدت یا بلند مدت به وسیله اخبار یا اطلاعیه‌ها وجود دارد. چنانچه که میزان تاثیرگذاری بازار به میزان کمی وجود داشته باشد به خوبی می‌توان از تحلیل تکنیکال استفاده نمود.

یک نمونه از فرضیات تحلیل تکنیکال که توسط چارلز مطرح شده است این است که به دلیل وجود میزان نوسانات قیمت‌های بازار تصادفی نیست و تحت تاثیر الگوها و فرایندهایی که در طول مدت زمان تکرار شده‌اند، می‌باشد.
این مدل از فرضیه‌ها کاملاً مشخص هستند که روندها در کوتاه مدت و بلند مدت ایجاد شده‌اند و معامله گران این توانایی را دارند که با استفاده از تحلیل این روندها سود مناسب را کسب نمایند.

اصول تحلیل تکنیکال

سه اصل اساسی برای تحلیل تکنیکال وجود دارد اعم از:

  1. قیمت
  2. قیمت در روند نمودار
  3. تکرار شدن گذشته

قیمت

اغلب منتقدان تحلیل تکنیکال به این موضوع اشراف کامل دارند زیرا آن‌ها با در نظر گرفتن تحرکات قیمتی برای پیش بینی رفتار سهم کافی است و عوامل اصلی و اولیه مورد توجه قرار نمی‌گیرد را قبول ندارد.

تحلیل تکنیکال در این عقیده است که همه چیز شامل اصول بنیادی و اولیه نیز در قیمت سهم تعیین شده است با توجه به آن باعث حذف دیگر عوامل پیش از تصمیم گیری برای سرمایه گذاری است. نکته‌ای که بسیار مهم است تحرکات قیمتی است که تعداد عرضه و تقاضای بازار را نشان می‌دهد.

فرایند نمودار بر روی قیمت‌ها

محققان تکنیکال بر این موضوع اعتقاد دارند که قیمت‌ها می‌توانند در روندهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت حرکت و فرایند گذشته را مجدداً تکرار می‌کنند.

گذشته تمایل دارد تا تکرار شود

معمولا روند قیمت‌ها به این صورت عمل می‌کند که مدام تکرار می‌شود. برهمین مبنا روانشناسان بازار و احساساتی شامل ترس و هیجان، قیمت‌های قبل را تکرار می‌کنند.
تحلیلگر تکنیکال می‌تواند از طریق نمودارها احساسات را تحلیل و مورد ارزیابی قرار دهد و با توجه به آن تحلیل روند قیمتی نمودار سهام بپردازد. بعضی از این ابزارها تحلیل تکنیکال است که در طول مدت زمان 100 ساله است که مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به این دلیل که تحلیلگران بر این عقیده هستند که نمودار سهام، روندهای قیمتی خود را دوباره تکرار می‌کنند.

تحلیل تکنیکال

نحوه‌ی استفاده نمودن از تحلیل تکنیکال

تحلیلگر تکنیکال سعی می‌کند که به پیش بینی هر نوع اوراق بهاداری بپردازد. او قادر است که در کنار استفاده از قیمت سهم، حجم معاملات سهم را نیز مورد ارزیابی قرار دهد. در هر کدام از صنایع از بازار هزاران الگو و سیگنال وجود دارد که تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می‌دهد. بعضی از این ابزارها و اندیکاتورها وظیفه‌ی متمرکز کردن بر روی شرایط کنونی بازار را بر عهده دارند، لذا سایر تحلیلگران تحلیل تکنیکال نیز نظارت بر روی وضعیت آینده بازار مانند حدود حمایت و مقاومت و کسب قدرت یک فرایند به سمت احتمالی حرکت آن استفاده می‌شود.

مشکلات تحلیل تکنیکال

از آنجایی که فرضیه‌های بازار تاثیرگذار و فعال از فرضیات اولیه و پایه تحلیل تکنیکال است. یکی از مشکلات این نوع تحلیل این است که مطابق با فرضیه قیمت‌های بازار در حال نوسان است و کلیه اطلاعات گذشته تا به امروز را منعکس می‌کند بر همین اساس هیچ راهی برای کسب سود از روندهای بازار وجود ندارد به جز این که بازار تاثیر خود را نداشته باشد. تحلیل گران و منتقدان بنیادی اعتقاد دارند که بازار می‌تواند کارا باشد، لذا باید توجه داشت که تمامی اطلاعات در قیمت گذشته و حال وجود ندارد و قیمت‌ها به صورت رندومی حرکت می‌کنند.

دومین انتقادی که تحلیل تکنیکال دارد این است که این روش در بعضی از مواقع مورد استفاده قرار می‌گیرد. به عنوان نمونه می‌توان گفت که معامله گران میزان ضررهای مشابهی برای در یک سهم خاص را باید در نظر بگیرند، با رسیدن سهم از بسیاری از مشکلات و ضررها جلوگیری می‌شود و اغلب سهام دارن اقدام به فروش سهام‌های خود می‌کنند که این مسئله موجب می‌گردد که قیمت سهم نزول پیدا کند و باعث تایید پیش بینی‌ها می‌گردد به این صورت برداشت می‌شود که روند پیش بینی شده تحلیل تکنیکال کاملاً صحیح بوده است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *